Levesek szívvel-lélekkel❤️

Klasszikus, helyi ételeket készítünk, úgy, ahogy otthon megszoktuk az ízeiket. Óvatosan bánunk a sóval, azt szeretjük, ha a zöldségek ízeit is érezzük az ételekben, a jó zsenge borsót, a sárgarépát, a karalábét, a többieket.
Jó minőségű, szép húsokkal dolgozunk, mi aprítjuk azokat; fontos számunkra, hogy a húsból készült falatok ne legyenek tolakodóan nagyok, juthasson csak minden kanálnyi falathoz hús és mindenféle zöldség is.
A zöldségeinket mi magunk tisztítjuk és aprítjuk. Egyrész a fenti okok miatt: egy krumplidarab ne lehessen akkora, hogy kiszorítson minden mást a kanalunkból. Másrészt pedig az előre tisztított zöldségeket sokszor tartósítószerrel kezelik. Ezeket mi kerüljük.
Mindent úgy igyekszünk csinálni a konyhánkban, mint ahogy otthon főzünk, és otthon sem főzünk tisztított zöldségekből. Mi hámozzuk, mi aprítjuk azokat.
A csipetkét a Jókai bablevesbe és a gulyásba helyben készítjük és csipkedjük, a nokedlit helyben keverjük ki és ott szaggatjuk, a palacsintatésztát szintúgy.
Minden levesünket, és a legtöbb főételünket üvegben adjuk át kedves vendégeinknek. Az üvegben való kiszolgálás biztosítja, hogy minden csepp a vendégünk tányérjába kerüljön, és tárolni is gusztusosabb és egyszerűbb így az ételeket. Nem beszélve arról, hogy fenntartható is a megoldás, mivel ha visszajuttatjátok hozzánk a nálunk vásárolt üvegeket, akkor az 5 és 7 dl-es üvegek árából 300 forintot, a 17 dl-es üvegek árából pedig 630 forintot le tudtok nálunk vásárolni.
Kérünk, ha meg tudjátok oldani, mossátok el az üveget és a fedelét (nyugodt szívvel akár mosogatógépben), mosás után ne hagyjátok sokáig a gépben, csepegtessétek le az üveget és a fedelét, és amíg nálatok van, lehetőség szerint úgy tároljátok, hogy a kupakot nem tekeritek rá az üvegre. További információt az üvegekről ezen a linken találtok.

Köszönjük, jó étvágyat Nektek: Húsleves és Társai csapata🙂

Marhahúsleves

A zászlóvivő, a csodaleves, és egyben legnagyobb kedvencünk!
Marhahúslevesünket marhacsontból és marhalábszárból főzzük, lassú tűzön, nagyon sokáig.
Az omlósra főtt lábszárat felvágjuk falatokra, és beletesszük az isteni ízű levesbe, amibe leveskocka, vegeta, vagy más ízfokozó nem kerül. A lábszár és a lé mellett sok zöldséget találtok még a levesben, ami mindenestül belekerül egy csinos üvegbe, és így kerül Nektek átadásra.
Persze a titkot, amitől ilyen finom, azt nem árulhatjuk el, dehát ez minden ételünkre áll:)
A tészta, ami minden húslevesünk mellé jár, egy sárospataki tésztamanufaktúrából érkezik. Ezt nem tesszük bele a levesbe, hanem egy külön dobozban adjuk a leves mellé, így a leves tovább eláll a hűtőben, ha esetleg úgy döntene vendégünk, hogy később fogyasztja ez azt. Ha több tésztát szeretnétek a leves mellé, akkor tudtok kérni pluszba is.

Szárnyas húsleves

Szárnyas húslevesünket csirkeszárnyból és pulykanyak falatokból főzzük, sok zöldséggel és lével adjuk; ebbe az ételünkbe sem teszünk leveskockát, vegetát, vagy más ízfokozót.
A fél literes változathoz egy csirkeszárnyat adunk hús gyanánt, a hét decilitereshez 2 szárnyat. A literes leveshez szintén két szárny jár, így abba arányosan több lé kerül, mint a 7 deciliteres levesünkbe.
A tészta, mint a marhahúslevesünknél is, minden húsleves mellé jár, és egy sárospataki tésztamanufaktúrából érkezik. Ezt nem tesszük bele a levesbe, hanem egy külön dobozban adjuk a leves mellé, így a leves tovább eláll a hűtőben, ha esetleg úgy döntene vendégünk, hogy később fogyasztja ez azt. Ha több tésztát szeretnétek a leves mellé, akkor tudtok kérni pluszba is.

Tárkonyos raguleves

A tárkonyos ragunkat csirkemellből készítjük, sok zöldséggel: sárgarépával, fehérrépával, zellerrel, karalábéval és borsóval. Tejfölt és tejszínt is adunk hozzá, kicsi habarással, tárkonnyal és lime-mal ízesítjük.
Nagyon fontos számunkra, hogy jó alapanyagokból dolgozzunk, és ehhez az is hozzátartozik, hogy mi magunk tisztítjuk és aprítjuk a zöldségeket, amik az ételeinkbe kerülnek.
Kényelmesebb ugyan előre tisztított zöldségből főzni, ugyanakkor ezek a hosszabb eltarthatóság érdekében tartósítva vannak tipikusan valamiféle kénes vegyülettel, ezt pedig mi mindenképpen el akarjuk kerülni.
Másrészt pedig, az előre aprított zöldségek egy-egy falatja tipikusan nagyobb lesz, mint ahogy én – az ötletgazda – szeretem. Ahogy máshol is hangsúlyoztam, én úgy szeretem enni például a tárkonyos ragulevest, hogy amikor a levesbe merítem kanalam, akkor nemcsak egy darab hús, vagy répa kerül a kanalamba, mert más már nem fér el benne, hanem lehetőleg mindenből jusson egy-egy falatba. Ehhez pedig relatíve apróra kell vágni a hozzávalókat. Hát, így készítjük mi a tárkonyosat. És pikáns, nem is kicsit;)

Jókai bableves

A Jókai bablevesünk füstölt illata már messziről belengi az üzletünk környékét, ha épp jókor jár felénk egy-egy járókelő.
A füst a jófajta füstölt csülökből és egy Sárospatak melletti farmról származó igazi füstölt (csak semmi gyorspácolás) kolbász miatt annyira kellemes.
Babból is jó félét választottunk a levesünkhöz, és sok zöldségből kínáljuk azt. Jah, és csipetkével, ami minden reggel a két kezével gyúr a szakácsnőnk!
Leveskocka, vegeta, vagy más ízfokozó ebbe az ételünkbe sem kerül. Tejfölt kérésre adunk hozzá extrában, alapból nem teszünk bele, hogy aki ezt kerüli, az is élvezhesse az ízeinket:)

Palócleves

A palóclevesünket egy Károlyfalva melletti farmról származó szalonnán indítjuk, mondanunk sem kell, hogy igazi, rendes füstölőben készült:) Ezen dinszteljük meg a hagymát, amit nem sajnálunk, majd kerül rá a hús, ami gyanánt sertés lapokát használunk.
Kerül bele jóféle zöldbab, krumpli, majd tejfölös habarás és egy kis kapor. Igazán isteni!
Mint minden ételünket, ezt is vegeta és egyéb ízfokozók nélkül készítjük.

Frankfurti leves

A frankfurti lelke a jó minőségű virsli és a nem kevés tejföl. Mivel mi ezt tudjuk, ezért az egyik kedvenc virslinket használjuk, és bizony kellő mennyiségű tejföllel tesszük igencsak jóvá a dolgot!
Ahogy kell, van benne finom, friss kelkáposzta és krumpli, meg az elmaradhatatlan majoranna.
Sűrű, nagyon jó anyag:)

Zöldborsós csirkeragu

Zöldborsós ragunkat csirkeaszárnyból főzzük, sok zsenge borsóval és zöldségekkel.
Eredetileg egy nyári levesnek készült, mert úgy gondoltuk, hogy a Jókai bableves kicsit nehéz a forró nyári napokon. Aztán a népharag utolért minket, és visszahoztuk a Jókai bablevest a hőségtől fűtött nyári napokra is, a zöldborsós csirkeragu pedig velünk maradt az őszi-téli-tavaszi időszakra is.
Ennek az az oka, hogy nem akarjuk ezt a levest egyhuzamban, túl sokáig nélkülözni. A zsenge zöldborsó, a sok finomra vágott zöldségek és a csirkeszárny annyira kellemes, selymes, gazdag ízt ad a levesnek, hogy nem akarunk róla túl hosszú időre lemondani.

Gulyásleves marhalábszárból

A gulyásunkat marhalábszárból főzzük, sok zöldségből és kézzel gyúrt csipetkét adunk hozzá, amit minden reggel a drága szakácsnőnk gyúr. Leveskocka, vegeta, vagy más ízfokozó ebbe az ételünkbe sem kerül.
Nagyon gazdag, nagyon ízes a gulyáslevesünk, nagyon jó szívvel ajánljuk mindenkinek

Zöldborsóleves (vegán)

Zöldborsólevesünk amellett, hogy nem tartalmaz semmi állati eredetű hozzávalót, egyszerre gluténmentes is. Konyhánkban ezzel együtt használunk lisztet, erre legyetek tudatosak, ha érzékenyek vagytok a gluténra.
A zsenge borsó mellett sárgarépát, fehérrépát, zellert, és karalábét fogtok találni ebben a levesben. Mint minden ételünket, ezt is vegeta és egyéb ízfokozók nélkül készítjük.

Elérhetőségeink:

+36 30 487 4274

huslevesestarsai.hu

huslevesestarsai@gmail.com

©2023 Húsleves és Társai Kft. – Minden jog fenntartva

Adatkezelesi tájékoztató

Scroll to Top